(Social) Mediatraining

Sta je mannetje met (Social) Media

‘Jij Beslist Media & Training’ presenteert een mediatraining speciaal voor het onderwijs.

Een busongeluk tijdens de schoolreis, een steekpartij op het plein of een leraar die wordt betrapt met kinderporno. Welk onheil je ook bedenkt; het gebeurt. En er is geen enkele garantie dat het jou niet overkomt. Dan kun je maar beter voorbereid zijn.

En dan gonst het op twitter, het olievlekt op facebook en staan er ineens verslaggevers op de stoep. Hoe moet je als schoolleiding deze plotselinge, ongewilde aandacht managen? Welke verantwoordelijkheid heb je naar leerlingen, ouders, personeel en de nieuwsgierige buitenwereld? Wie doet wat? En wat en hoe vertellen we het verhaal?
In een intensieve eendaagse training vinden we antwoorden op deze vragen. We staan stil bij het belang van een calamiteitendraaiboek met duidelijke rolverdeling. Hoe houden we regie en hoe gaan we om met social media. En we gaan vooral oefenen. Korte kernboodschappen overbrengen op camera, baas blijven over je eigen verhaal, ook bij lastige vragen?
De training is op maat en praktijkgericht en zeer geschikt voor een team dat verantwoordelijk is voor de communicatie bij calamiteiten. Om genoeg tijd te hebben voor de oefeningen is het aantal deelnemers maximaal vier.

De training wordt verzorgd door ervaren journalist en mediatrainer, die het klappen van de zweep kent, zowel bij de landelijke als regionale pers, Bert Visser.

Kosten voor de training zijn € 1450 (bij vier personen ex BTW), inclusief locatiekosten, lunch en koffie en thee.